De vriendin van mijn man

Mijn man en ik zijn al meer dan vijfentwintig jaar getrouwd. Natuurlijk hebben we zo onze ups en downs, maar over het algemeen zit het helemaal prima tussen ons. Hij is nog steeds de leukste man die ik ken. Ik bewonder hem in vele opzichten. Ik kan altijd op hem rekenen, hij is een harde werker. Hij houdt heel veel van me, maar ook van zijn vriendin.

Read more: De vriendin van mijn man

We zijn het veelal met elkaar eens en hebben bijna nooit ruzie. We accepteren de meest vreemde dingen van elkaar. We hebben het reuze gezellig met elkaar, maar sinds kort houdt hij er dus een vriendin op na. Ze is van Italiaanse afkomst en heeft vele noten op haar zang.

Ze is prachtig, dat moet gezegd worden. Hij staat extra vroeg op om de eerste momenten van de dag met haar door te brengen, als ik nog lig te slapen. Ik hoef gelukkig niet naar al die bewonderende blikken te kijken. Oh, ze is zo fris en fruitig, en dat op de vroege ochtend.

Ook al zegt mijn man dat hij mij heel mooi en aantrekkelijk vindt, heb ik het idee dat ik op dat gebied niet met haar kan wedijveren. Ze is mooier en jonger dan ik. Ze is in top conditie; alles glanst aan haar en ze heeft prachtige rondingen. 

In eerste instantie was ik er niet zo blij mee. Van mij had het niet gehoeven. Ze is namelijk best duur in onderhoud; ze wordt volgestopt met de meest verfijnde lekkernijen en ze blijft maar om accesoires vragen. De ring die hij laatst voor haar heeft gekocht is verdorie nog groter dan mijn trouwring!

Hij heeft zich zelfs bij een groep met gelijkgestemden aan gesloten. Zij houden er allemaal een soortgelijke vriendin op na. Prestaties worden minutieus bijgehouden in een speciaal boekje en worden vergeleken met de diverse groepsleden. Een enorm pluspunt waar schijnbaar iedereen in de groep het over eens is, dat als een Italiaanse schone eenmaal heet is, ze niet gauw afkoelt.

Omdat zij mijn man zo gelukkig maakt laat ik het maar zoals het is. Vaak zit hij met z’n snufferd in “het ultieme handboek” dat uit wijdt over hoe je je vriendin op en top moet behandelen. Welke accessoires passen het best bij haar en welke lekkere smaken brengen het beste in haar naar boven. Ik laat hem maar, want ik ben uiteindelijk met hem getrouwd en zij is maar de vriendin.

Ze is nu eenmaal in ons leven gekomen en ik heb het geaccepteerd. Ook al spendeert hij behoorlijk wat tijd met haar, ik weet zeker dat ik zijn eerste keuze ben en zal blijven. Hoe geweldig ze ook is.

Als ik hem zou vragen om te kiezen, zou hij haar opgeven, maar dat is waar de kracht van onze relatie ligt. Ik moedig hem aan tijd te besteden aan zijn vriendin. Ik zie dat hij plezier beleeft aan haar. De relatie ontspant hem. Hij vergeet even hoe razend druk hij het heeft met z’n werk en alle verantwoordelijkheden die op zijn schouders rusten.

Hier is een foto van haar. Ze heet La Pavoni en maakt heerlijke koffie.

5 thoughts on “De vriendin van mijn man

  1. gerard7890

    Leuk hoor. Maar toen het er over ging dat ze als ze heet werd, ze niet gauw afkoelt, kreeg ik het toch wel in de gaten waar het over ging :).

    De derde zin viel me wel een beetje tegen …

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s